Oplossingen ~ Communicatie op de groei
Communicatie op de groei PDF Afdrukken E-mailadres

Communicatie is de hartslag van uw organisatie....

In elk bedrijf is communicatie van het grootste belang om de klanten optimaal te kunnen bedienen. Ook hier heeft de ICT het landschap de laatste tiental jaren aanzienlijk veranderd. Naast de telefoon zijn zaken als mail, een agenda en tegenwoordig ook chat en Voice-over-IP (VoIP) telefonie belangrijke onderdelen geworden die de bedrijfsvoering moeten ondersteunen, zowel intern als ook naar buiten toe.

Levensader naar internet en de wereld

De levensader voor veel bedrijven is nog altijd de oude koperen telefoonlijn van KPN, maar over die lijn worden naast telefonie tegenwoordig ook alle nieuwe communicatievormen gebruikt. Free Software Support levert allerlei zakelijke (A)DSL-verbindingen inclusief modem. Dit in allerlei prijs- en kwaliteitsklassen, waarbij we u de verschillen tussen de verschillende mogelijkheden haarfijn kunnen uitleggen en de juiste verbinding voor uw situatie zullen selecteren.

Ook de netwerkverbindingen in uw bedrijf, zowel van uw medewerkers als de aanwezige servers kunnen we leveren en supporten.

Voor uw contacten en communicatie naar buiten toe kunnen we verder hosting leveren, waarbij u uw eigen domein, website en mail-adressen vastlegt. Dit beheer kunnen we tevens doen bij uw huidige provider of u helpen met de migratie naar onze systemen.

De electronische post

Iedere organisatie gebruikt mail. De situatie kan daarbij varieren van het gebruik van web based mail tot het hebben van een eigen mailserver. Ook op dit vlak hebben we ervaring en we kunnen u meerdere opties aanbieden. Voor startende organisaties of bedrijven met maar een paar computerwerkplekken is het gebruik van de standaard mail welke bij de hostingprovider staat een prima oplossing. Hierbij stellen we de client op de computers van de medewerkers zodanig in dat zij met het hun vertrouwde programma kunnen werken. Dit kan een Free Software client zijn, maar ook Microsoft's Outlook of zelfs Outlook Express kan in uw situatie prima voldoen.

Centrale agenda en meer mail...

Wanneer de aantallen medewerkers groeien, zult u meer behoefte krijgen aan een (centrale) agenda. Ook zal de eerder beschreven e-mail situatie niet meer optimaal werken en dus wordt het interessant te kijken naar een centraal gepositioneerde oplossing. Ook hiervoor hebben we diverse oplossingen in huis, zoals Google Apps, Zarafa en Zimbra. Deze oplossingen leveren tot een bepaald niveau ofwel een gratis systeem ofwel tegen lage kosten (rond € 30,- per mailbox per jaar). Al deze systemen bieden mogelijkheden om uw medewerkers gewoon met de hen bekende Microsoft Outlook te laten werken en bieden ook oplossingen voor mobiele apparaten zoals telefoons met Windows Mobile, BlackBerry's en iPods.

Google Apps

GMail logoAls interessante en kosten-efficiente oplossing is het mogelijk Google Apps te gaan gebruiken. De standaard versie daarvan is gratis te gebruiken en iedereen binnen het bedrijf (tot maximaal 50 mailadressen) krijgt gewoon een bedrijfsadres. Google levert per mailbox 7GB aan opslagcapaciteit, dus ook op dat gebied hoeft u geen investeringen te doen. Naast een mailprogramma krijgt u dan de beschikking over agenda-functionaliteit en chat en VoIP-mogelijkheden. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van Google Docs, waarmee documenten (tekst, spreadsheet en presentaties) kunnen worden gemaakt en gedeeld zonder dat er Office op de PC hoeft te zijn geinstalleerd.

Voor bedrijven die meer mailboxen nodig hebben is het mogelijk over te stappen naar de Professional editie. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar biedt ook extra voordelen, zoals mailfiltering en het in één keer aanloggen op zowel de eigen PC, het netwerk en de mail. De kosten hiervan zijn ongeveer € 30,- per mailbox per jaar, en omdat er geen hardware nodig is, blijft het daar ook bij.

Zarafa

Zarafa logoZarafa is een mail-product van Nederlandse bodem welke tot 3 medewerkers gratis kan worden gebruikt. Zarafa levert daarbij ruwweg dezelfde functionaliteit welke u van Outlook (en Exchange server) gewent bent. Zarafa heeft als extra voordeel dat het gewoon op een Linux-server zoals onze Free Software Server draait, zodat u ook geen kosten kwijt bent aan dure hardware voor een zware Windows server en licentie.

Voor meer dan 3 medewerkers dient u alsnog een licentie te betalen, de kosten daarvoor zijn ongeveer € 30,- per mailbox per jaar. Zarafa heeft nog geen mogelijkheden op het gebied van chat en VoIP, maar alternatieven daarvoor zijn ruim voorhanden.

Zimbra

Zimbra logoOok Zimbra is er in een gratis en niet-gratis (Enterprise) vorm. Bij Zimbra is er geen bovengrens in medewerkers, maar zijn er verschillen in functionaliteit met de betaalde variant. Daarom is het belangrijk na te gaan welke functionaliteiten uw organisatie precies nodig heeft; op basis daarvan kunnen we de beste keuze voor uw situatie maken. Ook Zimbra draait uitstekend op een Free Software Server, en bespaart ook op dat vlak kosten uit. Zimbra heeft op dit moment aan de standaard mail en agenda-functionaliteit ook  chat-functionaliteit gekoppeld en biedt, net als Google Apps, de gelegenheid documenten te delen tussen medewerkers.

Kiezen moeilijk?

Met alle mogelijkheden die worden aangeboden kan het op het eerste gezicht lastig zijn een keuze te maken. Dat snappen we uitstekend. Echter, met onze kennis van de producten kunnen we u daar bij van dienst zijn. Ook de installatie en het beheer van de systemen is bij Free Software Support in goede handen. Dus uw keuze hoeft niet zo moeilijk te zijn: neem contact met ons op en we helpen u tegen lage kosten met uw communicatie!