Oplossingen ~ Een betere Office dan Office
Een betere Office dan Office PDF Afdrukken E-mailadres

OpenOffice V3: een beter Office-pakket dan MS Office 2007!

Microsoft's Office programma, met daarin Word, Excel en Powerpoint is één van de meest gebruikte pakketten. Het is alleen wat vervelend dat Microsoft met de Office 2007 versie de hele menu-structuur overhoop heeft gegooid, waardoor zelfs (of misschien wel juist) de meest ervaren Office-gebruiker volledig de weg kwijt raakt in de vele opties die het pakket kent.

Juist de zaken die je bij je werkzaamheden veel gebruikte zijn nu weggestopt op plaatsen die erg onlogisch lijken. Handelingen die je gewoon was te doen in alle voorgaande versies van Office tot en met versie 2003 moet je nu ergens anders zien te vinden en op een andere wijze aanspreken. En dat terwijl je gewoon je werk wilt kunnen doen met de programma's die op je computers staan.

OpenOffice V3

OpenOffice.org logoGelukkig zijn er alternatieven beschikbaar. Zoals het gratis en "vrije" OpenOffice pakket, die met versie 3 een geduchte concurrent van Office geworden is. Het grote voordeel is ook nog dat Open Office V3 werkt op een wijze zoals we met z'n allen gewend waren te werken met de 2003-versie van het pakket van Microsoft. De leercurve is dus minimaal, en zelfs minder dan die je zult hebben bij een overstap naar MS Office 2007!

Het feit dat je het gratis kunt gebruiken is natuurlijk een grote plus, zeker als je daarbij in aanmerking neemt dat het pakket van Microsoft door de jaren heen van 50 gulden (90-er jaren) nu richting de 300 euro (per werkplek!) moet kosten.

Meer voordelen

Andere voordelen zijn de directe ondersteuning van het Open Document Format (ODF), een officiële open standaard die ook door de overheid wordt gebruikt, maar ook de goede ondersteuning van de oude formaten van Microsoft t/m de 2003-versie. Dus al uw huidige bestanden zijn gewoon direct te openen en te wijzigen in Open Office. Verdere voordelen zijn te behalen met de ingebouwde pdf-export, waardoor u uw offertes en facturen niet meer apart door het relatief dure pakket van Adobe Acrobat hoeft te halen...

Een hoop voordelen dus, en volledig door ons te ondersteunen, inclusief tips en trucs voor de overgang van MS Office naar OpenOffice.

 
 

Enquete

Ik stap met mijn bedrijf graag over op Open Source Software