Oplossingen ~ Samenwerken zonder zorgen
Samenwerken met Samba PDF Afdrukken E-mailadres

Een centrale plek voor uw bedrijfsdata

In iedere organisatie zijn er documenten die voor meerdere medewerkers toegankelijk moeten zijn. Veel bedrijven schaffen daar een server voor aan. Ook vanuit het oogpunt van beveiliging is dit een aan te raden wijze van werken, want op deze wijze zijn uw documenten beter te bewaren en te beveiligen. Hierbij gaat het niet alleen over het regelen van de toegang naar uw informatie, maar ook over het back-uppen daarvan om in geval van problemen de data terug te halen. Daarnaast kan het handig zijn technische maatregelen te nemen om het niet eens zover te laten komen.

NAS oplossing

Network Attached Storage (NAS) opslagserverEen hele simpele oplossing is het aanschaffen van een recht-toe-recht-aan opslagserver. Deze zg. Network Attached Servers (NAS) zijn prima inzetbaar wanneer een betrouwbare centrale opslag de belangrijkste behoefte van de organisatie is. Ze zijn uitstekend toegesneden op hun taak, zeer simpel in te richten en vragen weinig tot geen beheer. De software is bij deze machines meegeleverd en maakt daar een onlosmakelijk onderdeel van uit. Dit betekent dat je wel even moet kijken naar de eisen en wensen van de organisatie, want de server moet deze dan wel kunnen invullen met de mogelijkheden die door de fabrikant worden geleverd.

Deze oplossing is vooral handig als eerste aan te schaffen apparaat en als uitbreiding naast een reeds bestaande server.

Alles-in-één server oplossing

Free Software Server - Samba serverDeze oplossing gaat uit van een standaard Free Software Server waarbij de gebruikers ruimte krijgen toegewezen op de centrale server en er tevens ruimte wordt gemaakt om bedrijfsdata op te slaan met toegangsrechten per functionaris(-groep). Deze Linux server is standaard voorzien van alle functionaliteit die je van een centrale bedrijfsserver mag verwachten. Dit is mogelijk omdat de server standaard volledig wordt ingericht met gratis software, dus dure licenties per functie zijn overbodig. Daarnaast kan de server desgewenst voorzien worden van aanvullende functionaliteit en software.

Functies die u kunt verwachten omvatten: bestands- en printerdeling, gebruikersbeheer en flexibele werkplekken, thuiswerken en remote toegang, e-mail, centrale agenda en faxen. Voor meer specifieke doeleinden kan er een database en een webserver bij worden geinstalleerd, u kunt dan tevens uw internetsite zelf hosten. Een handzaam overzicht van de functionaliteiten die deze server standaard levert vind u hier.

Samenwerken met Windows PC's

Wanneer er samengewerkt moet worden met Windows PC's is het inrichten van een zg. Samba Server de oplossing. Dit bestaat uit het installeren van de Samba Server functionaliteit op de standaard server. Hiermee biedt deze dezelfde functionaliteit als een Windows server tegen een fractie van de kosten.

Backup

De hier geboden oplossingen kunnen daarnaast gecombineerd worden met back-up oplossingen waarmee we er voor zorgen dat uw waardevolle data ook na een calamiteit op het bedrijf nog altijd beschikbaar is. Dit biedt u de mogelijkheid binnen enkele uren weer verder te kunnen werken indien de apparatuur onverwacht de geest geeft bijv. omdat het bedrijf is getroffen door blikseminslag of fouten van de energie-leverancier, brand en/of waterschade.

Meer informatie

Welke oplossing u ook kiest, wij kunnen u daarin voorzien op een wijze die u ook in de toekomst de vrije keus biedt in de oplossingen die wereldwijd worden aangeboden. We overtuigen u graag van de voordelen van de Free Software-varianten, maar we kunnen alle varianten (SBS, NAS of Samba) leveren en beheren. Dit inclusief toegang-op-afstand en de zeer gewenste backup-mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden!

 
 

Enquete

Ik stap met mijn bedrijf graag over op Open Source Software