Oplossingen ~ Uw bedrijfsgegevens in veilige handen
Uw bedrijfsgegevens in veilige handen PDF Afdrukken E-mailadres

Bedrijfsinformatie buiten uw bedrijfsnetwerk...

In meer en meer organisaties worden draagbare apparaten zoals laptops gebruikt. Ook is het gebruik van USB-sticks enorm toegenomen. Dat is ook wel logisch, want niets is makkelijker dan even je bestanden meenemen om deze thuis of bij de klant nog even te kunnen inkijken, bijwerken of presenteren.

De schaduwzijde van dit gemak is dat de gegevens op deze manier ook zeer makkelijk in verkeerde handen kunnen vallen. Gelukkig zal de gemiddelde eerlijke (of niet-zo-eerlijke vinder) in de meeste gevallen niets met de informatie aan kunnen vangen en deze dus verwijderen. Er zijn echter al gevallen in de pers geweest van mensen wiens persoonlijke gegevens (wachtwoorden en foto's) openbaar waren gemaakt. De vraag is dan ook, of je de zaak niet vˇˇr moet zijn en er wellicht beter voor kunt zorgen dat deze informatie niet voor iedereen leesbaar is.

Uw gegevens uitstekend afgeschermd

Ook op dit vlak is er een prima stuk Free Software. Met TrueCrypt zijn al uw gegevens volledig beschermt; als het wachtwoord niet bekend is, komt men zowel niet bij de data Ún is het wachtwoord met de huidige techniek onmogelijk te kraken. U kunt zelfs een eigen "token" toevoegen aan de versleuteling waarmee het voor een hacker nog moeilijker wordt de beveiliging te kraken.

Met dit product kunt u ook volledige schijven (USB-sticks, externe harde schijven e.d.) en laptops (incl. het Operating System zoals Windows) achter een wachtwoord zetten. In dit laatste geval zijn ook alle trucs die wizkids kennen om Windows zonder wachtwoord te kraken (en die zijn er legio!) volstrekt nutteloos geworden....

Als je het aanbod van de commerciele partijen op dit gebied ziet, zou je bijna niet geloven dat deze Free Software zoveel in z'n mars heeft voor zo weinig...., hetá namelijk volledige gratis software!